Vad ska man vara uppmärksam på när man renoverar fasader? Vi förklarar

Du har bestämt att det är dags att ge din fasad en fasadbeklädnad. Bra idé! Att välja rätt fasadbeklädnad har trots allt många fördelar.

Tänk bara på att ditt hem kommer att se ut som nytt igen. Eller det faktum att värdet på din fastighet kommer att öka med en sådan helt ny fasad. Eller vad sägs om bättre isolering och bättre motståndskraft mot vädret? Dessa och mycket mer kommer att vara de fördelar som du (bokstavligen) får när du väljer en fasadrenovering.

Men … Vad mer måste du ta hänsyn till? Vi förklarar!

Allt börjar med en solid grund.

Med andra ord … nöj dig inte med snabbkorrigeringar, men se till att din renovering bygger på en solid grund som du kan bygga på (bokstavligt och bildligt). Fråga om det kan vara nödvändigt att bränna bort delar av det gamla lagret eller kanske ta bort det kemiskt. Detta kan ta lite mer tid, men du kommer att spara mycket huvudvärk (och pengar) genom åren!

Välj kvalitet – och spara i längden.

Det låter förmodligen logiskt – och det är förmodligen inte riktigt vad du vill höra … men vi säger det ändå. När det gäller fasadrenovering (precis som med alla andra typer av renoveringar), är det av största vikt att inte omedelbart gå efter den billigaste lösningen. Tänk på hur många år du fortfarande vill tillbringa i ditt hus. Och välj sedan kvalitet som håller flera år längre än det. Lita på oss: du kommer inte ångra dig!

Leta efter en erfaren partner.

Du kan naturligtvis välja att renovera din fasad själv. Men du vet vad som också är en bra idé? Välj en expert som har decennier av erfarenhet. När allt kommer omkring vet vi som fasadrenoverare allt om fasader. Vad kan du och vad kan du inte? Vilka material är bäst för ditt hem? Vilka tekniker bör du använda för att uppnå en estetisk designfasad av hög kvalitet? Vi alla vet. Chansa inte här utan kontakta oss för din fasadrenovering i Stockholm istället!